Kan din dårlig samvittighed blive til en sygdom?

Som mor, er den gode samvittighed særlig udfordret og hvorfor er den så lige det? og er det ligefrem en sygdom?

Har du et mor instinkt?

Før vi får børn, har vi kun os selv at tænke på, sådan mere eller mindre.

Men når børnene kommer, så opdager de fleste at de indeholder et mor instinkt, der gør at du er klar til at tilsidesætte dig selv for at opfylde barnets behov.

Det gør du fordi barnet helt og fulde er total afhængig af dig, for at få mad, blive skiftet, få kærlighed/omsorg og blive trøstet, når det er ked af det.

Lige når man bliver mor for første gang, bliver den markante ændring i sit liv ret overvældende. Jeg husker ihvertfald tudeturen for 8 år siden.

Forskning i hjernen viser ændringer i hjernen hos mødre

Forskning i hjernen har vist, at når man bliver mor ændres hjernen simpelthen og det har nok med det jeg kalder mor instinkt at gøre og du får stærke følelser for barnet og bekymre dig om dit barns trivsel.

Tilbage til den dårlig samvittighed

Hvornår er nok nok?

En af årsagerne ligger i det, at vi har speciel i dag meget svært ved at sætte grænser for, hvornår er nok nok.

Vi lever i et moderne samfund, som stiller en masse krav til os, og vi selv følger med og sætter også selv krav til os selv. Og det gør jo ikke det nemmer med samvittigheden.

Du har mange roller i dit liv!

Du er ikke kun mor. Du er også karrierekvinde, veninde, datter, partner sæt selv ind ….   hvilke roller du har.

 

Men der er kun dig til at udfylde alle disse roller, så når du er det ene sted, kan du ikke være det andet sted. Det skaber konflikt og ubalance.

 

Er du på arbejde, kan du ikke være hos dit barn eller børn.

Man har målt hos kvinder, at deres stresshormon stiger ved kl.15 tiden, fordi de instinktmæssigt begynder at få dårlig samvittighed og gøre sig klar til at hente børn. Selvom de først kan komme ud af døren kl.16 eller 17.

De fleste har de daglig ritualer med at hente børn, handle ind og lave mad. Det foregår altsammen efter kl.16, og så er der jo ikke meget tid tilbage, til at være den mor du gerne vil være, og hvornår kommer du lige selv ind i billede??

Hvordan slipper du af med den dårlig samvittighed?

Jeg kan godt forstå at det er svært, at få puslespillet til at gå op.

Jeg har selv lidt af dette, for jeg vil også være over det hele. Min mand har kaldt mig for superwoman eller retter sagt at det er det jeg gerne vil være.

I min tænkeboks over livet og over manglende evne til at slå til, udviklet jeg konceptet F**KING PERFECT MAMA.

For jo mere stræben efter at være superwoman og perfekt, jo mere oplevede jeg selv, at jeg fejlede og faldt over mine egne fødder og blev træt af mig selv.

Konsekvens af dårlig samvittighed!

Det skaber mistrivsel, at være træt af sig selv og have den dårlig samvittighed hængende over hovedet hele tiden. Du kan direkte udvikle stress, fordi det er som dominobrikker. Når en vælter, så vælter alle de andre også.

Jeg er simpelthen stoppet med at forsøge, at være en helt masse, og så bare være mig.

Mig der lykkes, og mig der falder i ny og næ i og kommer op igen.

“Det trods alt bedre at falde og komme op igen, end at falde og ikke komme op igen”

Det er er bedre at falde i ny og næ end at få alle brikkerne til at falde fra hinanden.

Når alle brikkerne falder bliver man syg!

Så JA, dårlig samvittighed kan godt være årsag til sygdom.
Den dårlig samvittighed bliver ofte noget, der skal dulmes, holdes nede og skjules. Og så kan man få dårlig samvittighed over det oven i og dominoeffekten sker, og den dårlig samvittighed har taget over og givet dig stress, gjort dig overvægtig og de følge sygdomme der følger med det eller ødelagt dit selvværd, så du ikke kan fungere og være den kvinde du gerne vil være.

LØSNINGEN KOMMER……..

Hvor ofte besøger din dårlig samvittighed dig?

Det er også vigtigt at huske på, at dårlig samvittighed er en naturlig ting, vi ikke kan løbe fra den vil altid være der, ligesom du ejer hele følelsesregistret og alle følelser er okay at have, også dem du har lært ikke er okay at have.

Faktisk kan du lære at bruge din dårlig samvittighed positivt til, at være opmærksom på hvad der sker i dig og forstå den. Men husk alt med måde.

Tager den styring i dit liv og udsletter dig og aldrig giver plads til dig, så er den et problem, som ikke kender sin besøgstid.

Husk!

  • Den dårlige samvittighed har besøgstid
  • Du har et mor instinkt, der gør dig istand til at tilsidesætte dig selv

  • Det er naturligt, at få dårlig samvittighed

  • Du kan lære at styre den, så den ikke styre dig

Derfor beskæftiger jeg mig med den dårlige samvittighed

Når jeg hjælper folk med, at skabe en sundere livsstil eller lære sig selv bedre at kende, og leve et mere helt liv med selvaccept og plads til at være sig selv. Eller blive en ny udgave af det jeg kalder for F**KING PERFECT MAMA, så handler det også om at få kontakt med sin dårlig samvittighed, og lære den sin besøgstider, at kende og accepter at den findes.
Så bliver den mindre styrende og invader ikke hele dit liv og gør dig syg.